Cât valorează abilitățile noastre

Fiecare dintre noi avem abilităţi de care suntem mai mult sau mai puţin conştiente.

Învăţăm pentru a ne dezvolta profesional, iar apoi am vrea să fim răsplătite pe măsura efotului şi studiilor făcute. De cele mai multe ori nu se întâmplă aşa!

Suntem frustrate şi nemulţumite, dar asta pentru că noi înşine nu avem curajul de a cere cât merităm. Cât valorează abilităţiile noastre?

Atât cât ne apreciem

Eu pot să spun că abilităţiile tale valorează mult mai mult şi că meriţi să fii recompesată pe măsură. Însă, atâta timp cât tu nu te apreciezi, efortul meu de a-ţi spune este în zadar. Şi de unde vine această lipsă de apreciere până la urmă? Vine din nesiguranţa şi neîncrederea în abilităţiile noastre.

Mai este o problemă pe care o văd frecvent. Ne place să stăm „în banca noastră” fară să zicem un cuvânt. Nu afişăm abilităţiile de teamă şi ruşine. Ori, cum poate cineva să mă plătescă pe măsură dacă eu nu arăt că m-am perfecţionat sau dacă pur şi simplu nu cer preţul/salariul corect?

Atât cât ştim să ne menţinem de neînlocuit

Oamenii de neînlocuit au întodeauna de câştigat, ei depun eforturi constante şi îşi lasă văzute abilităţiile de către cei din jur. Pe lângă asta, abilităţiile lor sunt confirmate de echipă şi de cei din jur.

Inovaţia în orice domeniu se întâmplă atunci când oamenii au curajul să se exprime şi să experimenteze. Şi aş vrea să ne exprimăm autenticitatatea!

Atât cât investestim în educaţia şi perfecţionarea noastră

Dacă nu suntem dispuse să investim în educaţia şi perfecţionarea noastră sansele ca să avem un venit satisfăcător scad. Curajul de a cere cât merităm vine şi din numărul de ore pe care le-am petrecut învăţând. Şi aş vrea să îţi pot spune că totul e simplu, că nu necesită efort şi timp, resurse şi investiţii…

După muncă vine şi răsplata!

Să auzim de bine,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s