Eficientizarea timpului în promovarea business–ului online și riscurile pe care social media le aduce și în lumea antreprenoriatului

Când folosim social media ne gândim cel mai mult la avantajele pe care ni le aduce. Ne gândim la potențialul pe care îl aduce fiecare instrument în parte, fie că vorbim de Facebook, Intragram, Twitter sau Linkedin.

Putem să ne promovăm foarte ușor, să comunicăm și mai ușor și să facem lucruri pe care nicicând nu le-am fi visat.

Pentru a se promova, unii adoptă o strategie de marketing prin conținut, alții nu respectă niciun plan și pierd ore în șir prinși în acest cerc vicios numit social media.

Pe lângă avantaje, trebuie să luăm în calcul faptul că promovându-te în social media întâmpini anumite riscuri:

• Riscul de a nu te promova eficient și de a-ți pierde timpul fără rezultate clare sau benefice
• Riscul dependenței de social media
• Riscul dezvoltării unor tulburări emoționale puternice („alții reușesc, eu de ce nu?” , „altora le merge bine, mie de ce nu?” , etc, etc)

Ca să te ferești de aceste riscuri, trebuie ca mai întâi să îți faci o strategie de conținut eficientă, să stabilești clar pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru munca în social media și să cunoști bine misiunea afacerii tale (sau a ta).

Apoi, să testezi strategia și să analizezi ce funcționează și ce nu. Să te întrebi „ce îmi folosește și ce nu?” „Cât timp petrec și cum aș putea îmbunătăți calitatea lui? Pierd vremea sau fac ce am de făcut pentru promovarea mea și implicit a business-ului?”

Orice antreprenor ar trebui să eficientizeze timpul petrecut pe social media. Nu ne folosește la nimic dacă pierdem ore fără a avea rezultate.

Eficientizarea timpului alocat promovării pe social media se face numai și numai dacă știm exact ce avem de făcut și ce vrem să obținem până la urmă.

Așa ajungem la obiective de business și la obiective strategice pentru promovare (mai mulți clienți, mai multă vizibilitate, etc).

După ce știi clar toate cele de mai sus, poți să stabilești cât timp aloci pentru promovarea în rețelele sociale și să îți ții evidența cu o aplicație de genul, Quality Time, verificând și conometrându-te în tot acest timp destinat activității de promovare. Eu o folosesc de câteva luni și mă ajută mult.

Când nu ai rezultate, este un semn că ar trebui îți autoanalizezi activitatea. Să vezi dacă ești în direcția bună și dacă într-adevăr îți aduce beneficii.

Trebui să iei în calcul cei mai importanți factori ( în cazul meu, familia: soțul, copilul), iar dacă nu îi ai, va trebui să îi stabilești.

Să îți stabilești propriile reguli și să te ții de ele. Să îți stabilești propria strategie de marketing și să îți gândești activitatea astfel încât să nu îți afecteze obiectivele sau factorii importanți.

Pare dur, dar adevărul este că strategia altora nu funcționează întotdeauna și pentru tine.

Și nu ai avea de ce să te lași prinsă în cursa sau visul altuia, atât timp cât nu ai un plan clar după care să te ghidezi. De ce să nu ai un plan de acțiune? Lipsa planului te va aduce de multe ori în situații pe care nu ți le dorești.

Tot ce înveți vreodată trebuie să aplici în particular. Să vezi dacă acea idee, funcționează și pentru tine, dacă ești dispusă să o implementezi, etc.

Am un an de când am început să învăț marketing online. Am citit și ascultat tot ce am prins. Am învățat din propria experiență. Am riscat, am ținut pasul și în ultima perioadă sunt extrem de drastică când vine vorba de calitatea timpului petrecut pe social media. Și fiecare are dreptatea lui.

Acesta este felul meu de a ajuta și de a trage un semnal de alarmă asupra acestor riscuri.

Poate aveai impresia că nu este nici un risc, dar totuși starea ta s-a schimbat.

Ajungi să aloci timp mai mult „statului pe internet” decât muncii în sine, iar pentru munca efectivă, îți sacrifici orele de somn. Cât de corect și de benefic este acest lucru?

Promovarea eficientă pe social media se face planificat, având obiective clare în minte și pe foaie, iar când deja rupi contactul cu realitatea, aceea nu mai este promovare eficientă.

Te-a ajutat, motivat și inspirat? Distribuie în rețelele sociale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s