3 efecte ale trecutului

Experiențele trecutului pot fi uneori, nu tocmai plăcute. Pentru unii,trecutul este dureros, pentru alții o adevărată lecție și pentru altcineva este plin de amintiri plăcute. Cu ajutorul trecutului ne putem orienta să vedem cine suntem azi și cum ne-am dezvoltat. Pe unii ne face mai puternici, pe alții ne doboară și altora ne aduce aminte momente unice.

În acest articol mă voi referi la situația când trecutul este unul dureros.

Am învățat de-a lungul vieții că nu totul stă în puterea noastră. Sunt lucruri care nu țin de noi. Sunt atâtea probleme pe care ni le luăm fără să fie ale noastre. Inconștient sau nu, devenim un fel de „prizonieri” ai trecutului. Gândindu-mă la trecut nu fac altceva decât să mă alimentez cu tristețe. Prea puține momente frumoase și prea multă suferință. Viața nu a fost făcută să fie ușoară. Ea ne formează un caracter pentru cer. 

Să vedem câteva aspecte care le face trecutul.

1. Te ține captiv și mereu ocupat  

Ne place sau nu ne place, recunoaștem sau nu recunoaștem, trecutul ne ține captivi și mereu ocupați. Ne blochează o mare parte din gândire și ne face să depanăm amintiri mai mult sau mai puțin frumoase. 

Suferim pentru probleme din trecut care nu sunt în mână noastră și care de cele mai multe ori nu depind de noi.  

2. Îți fură bucuria prezentului  

Ți se întâmplă să fi tristă pe timpul zilei din cauza lucrurilor care s-au întâmplat în trecut? Te-ai certat cu cineva drag și încă mai ții în tine și te consumi? Trecutul nu ne dă voie să ne bucurăm de prezent. Bucuria vine din lucrurile mărunte. Dar cum ne putem bucura de lucrurile mărunte când noi dăm atenție trecutului?

3Îți provoacă stări de tristețe și agitație  

Nimic nu e mai supărător decât să ai parte de stări de tristețe și să fi cuprins de agitație din cauza trecutului. O amintire urâtă din trecut poate fi o povară în prezent.

 Avem libertatea totală între a trăi în trecut sau a ne bucura de prezent.  NOI ALEGEM!

Ai să zici că nu ai motive de bucurie. Ei bine, da. Poate nu tot timpul avem dar ne putem găsi unele. Pur și simplu, caută să găsești bucuria în orice lucru, fie el de o mai mică însemnătate.